Variasjoner av drivstoff

Når man tenker på drivstoff i den moderne verden så tenker man gjerne på olje eller gass. Det er jo disse stoffene som har drevet våre biler, fly og båter gjennom vår generasjon. Men om man egentlig tenker over det så kan man si at emnet drivstoff dekkes av andre elementer også.

Tog, for eksempel ble i lang tid drevet frem av kull, av varmen som kull produserer, før de gikk over til strøm. Båter har jo brukt vann, før den industrielle revolusjonen kom og mekaniseringen tok over. Du har jo også slike eksempler i dag, hvor om du går på stranden, så kan du leie pedalbåter som bruker din kraft og vannet til å ta seg fram. Og naturligvis, båter har jo gjennom alle tider brukt vinden som en form for drivstoff, til og med piratene!

Men det er jo altså mest på grunn av den industrielle revolusjonen og mekaniseringen av verden som har gjort det mulig for oss å utnytte disse ressursene på den måten som vi gjør i dag. Før så visste man ikke hva man kunne bruke gass eller olje til, ei heller flammer, selv om man hadde en viss forståelse for potensiale som lå inne i disse elementene. Det er jo også da, rundt 1800-tallet, at man ser denne eksplosjonen av teknologiske nyvinninger, som til stor del kom på grunn av vitenskapen bak for å utnytte disse elementene. Til og med alkohol har noen ingredienser i seg som kan bli utnyttet til å lage drivstoff, og om man destillerer væsken og vet hvordan man skal utnytte det, kan man få ganske interessante resultat.

Om man snakker om drivstoff så tenker man som oftest altså på det i tilknytning til en form for transport, drivstoff er noe som hjelper oss fremover i verden. Men det finnes andre definisjoner og bruk av ordet. Siden drivstoff jo ofte blir definert som noe som genererer varme, så har det også blitt brukt til matlagning og til oppvarming av rom hvor man befinner seg. Det kan mange si at kanskje er semantikk og overdefinering av ord, men fakta er jo slik at vi, som biler behøver drivstoffer for å komme oss fremover. Drivstoff er jo en samlebetegnelse for brennstoffer som skaper energi i en forbrenningsprosess og som jo da kan bli brukt til å bruke ulike typer av maskiner, og mennesker!

På disse sidene så har du altså fått lese om det aller meste du behøver å vite om drivstoff. Hvordan det fungerer, hvem som utviklet teknologien bak det, om den generelle industrien rundt drivstoff, og også hvem som har vært de største investorene i denne sektoren av vårt samfunn. Det man kan lære her på slike sider er slik type informasjon som kan kanskje vinne deg en konkurranse i quiz en eller annen gang i fremtiden, og det er jo verdifullt i seg selv.

Det kan synes som at denne typen av drivstoff er snart ved veis ende, men sannsynligvis kommer det til å holde lenger enn folk tror, mest på grunn av at forandring tar tid, og mange er ukomfortable med så store forandringer.